logo

Vakkundig
Onderhoud
Vertrouwde
Service

Vakkundig
Onderhoud
Vertrouwde
Service

Balanceren

Goed gebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort en verlengen ook de levensduur van de banden. Wanneer de banden niet goed zijn uitgebalanceerd, veroorzaken ze trillingen die kunnen leiden tot vermoeidheid van de chauffeur, een ongelijkmatige en vroegtijdige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van uw auto. Banden moeten in elk geval worden gebalanceerd wanneer ze voor het eerst worden gemonteerd of opnieuw worden gemonteerd na bijvoorbeeld reparatie.

Trillingen

Als uw stuur of dashboard trilt bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur) of als het stuur langzaam heen en weer beweegt bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur), dan moeten waarschijnlijk uw banden opnieuw worden uitgebalanceerd.
Ook als er andere trillingen worden waargenomen adviseren wij om op onbalans te laten controleren. Trillingen kunnen ook het gevolg zijn van andere mechanische problemen, zoals bijvoorbeeld speling op de stuurkogel. Ook dit probleem kunnen wij voor u opsporen en verhelpen.

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet meer trilt bij bepaalde snelheden. Autoservice Rooijackers beschikt over de apparatuur en kennis om uw wielen op onbalans te controleren en ze goed te balanceren. Eerst wordt gekeken waar in het wiel de onbalans zit. Daarna wordt het wiel met behulp van gewichtjes terug in balans gebracht.