logo

Vakkundig
Onderhoud
Vertrouwde
Service

Vakkundig
Onderhoud
Vertrouwde
Service

Bandenservice

Autoservice Rooijackers is het adres voor bandenservices zoals montage van banden, bandreparaties, bandenwissel en bandenopslag.

Banden monteren

Heeft u al banden in huis? Banden aangeschaft via bijvoorbeeld internet of tweedehands banden op de kop weten te tikken? Dan is het mogelijk om deze banden door ons te laten monteren. Uw banden worden vakkundig  gemonteerd, voorzien van een nieuw ventiel en uitgebalanceerd. De oude banden voeren wij voor u af. U kunt contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

cache-47.php

Motorbanden
Ook het monteren van motorbanden behoort tot de mogelijkheden. Ook deze worden deskundig gemonteerd, voorzien van een nieuw ventiel en uitgebalanceerd.

cache-48.php
cache-49.php

Monteren en balanceren van een motorband

Garantie
Bij montage van uw eigen banden, kunnen wij alleen garantie geven op de door ons verleende service. Wilt u ook garantie op de banden? Dan kunt u de banden bij ons bestellen.

Bandreparatie

Wanneer u een lekke band heeft en deze kan nog gerepareerd worden dan treft u bij Autoservice Rooijackers de deskundigheid die daarvoor nodig is. De lekkage wordt gerepareerd met behulp van een zogenaamde plugpleister. De band wordt van de velg gehaald en aan de binnen- en buitenzijde volledig geïnspecteerd. Zijn er geen verdere gebreken dan wordt de plugpleister van binnenuit door het gat gestoken en van buiten aangetrokken. Het uitstekende deel van de plug wordt afgeknipt. De reparatie is dan klaar en de band wordt weer gemonteerd. Hierna wordt de band opgepompt tot de juiste spanning, gebalanceerd en kan terug worden geplaatst onder de auto.

Is reparatie niet meer mogelijk dan kunnen wij u adviseren bij de aankoop van nieuwe banden.

Zomer-winterbanden wissel

Verwissel uw autobanden zodra de weersomstandigheden veranderen. Wij adviseren de 7 graden Celsius regel. Wanneer de temperatuur onder de 7°C komt, wordt aangeraden om winterbanden te gebruiken. (oktober/november)
Wanneer de temperatuur boven de 7°C komt, kunt u de winterbanden voor zomerbanden laten verwisselen. (maart/april)
Of u nu velgen met banden wilt laten wisselen of alleen de banden wilt laten omleggen, wij zijn u graag van dienst.

Bandenopslag

Indien u winterbanden bij ons koopt, kunnen wij de zomerbanden voor u opslaan in onze opslag (en omgekeerd). Ze liggen dan bij u thuis niet in de weg. Wij zetten ze in een bandenstelling tot het tijd is voor de wissel. Wij zorgen dat ze klaarliggen, op het moment dat u ze bij ons komt wisselen.

cache-32.php